Hoe de Tinderswindler mij deed nadenken over relaties en schaamte!

Gepubliceerd op 19 februari 2022 om 20:37

Precies een week geleden zat ik te kijken naar de Tinderswindler. Tijdens het kijken ging ik door een achtbaan van emoties. Het terugkerende gevoel en wat ik ook meerdere malen schreeuwde naar de televisie was:

“Ik zou dat NOOIT hebben gedaan!!”

De afgelopen week heb ik meerdere malen nagedacht over de Netflix documentaire en mijn gedachten maakten een connectie.

Want een paar jaar geleden had ik namelijk een terugkomende gedachte en gevoel die ik in het geheim met mij meedroeg. Ik vertelde mezelf constant:

“Ik zal NOOIT gekozen worden door iemand”

De waarheid was dat dit namelijk nooit was gebeurd. Ik had wel een paar dates gehad door de jaren heen, maar daar was nooit iets uit voortgekomen. En om eerlijk te zijn voelde ik me daardoor een enorme mislukkeling. Ik droeg de schaamte van altijd de alleenstaande vriendin te zijn met mij mee, en het was als een zware schildpad op mijn rug.

 

Het voelde alsof de grote meerderheid van mijn vrienden, familie en letterlijk iedereen die ik vaag kende net een (tweede of derde) relatie begon (HOE KREGEN ZE HET VOOR ELKAAR!), zich verloofden, trouwden, huizen kochten, hun pasgeboren baby’s namen gaven enz. enz.

They were popping out of the snow like daisies! >> Een referentie uit Mulan. Ik kan het niet laten!

 

De wereld om mij heen leefde hun grote-mensen-leven met degene die van hun hielden en hun hadden gekozen, terwijl ik in mijn eentje op de bank chips at als avondeten en niemand had om op te schrijven als noodcontact op officiële documenten.

Hoe meer andere mensen “bereikten” in hun geweldige levens, hoe vaker ik mezelf wijs maakte dat “niemand mij ooit kiest”

Er is iets wonderlijks gaande met onze brein als het gaat om woorden. Als je zinnen en overtuigingen lang genoeg herhaald, ook al zijn het onwaarheden en defecte gedachten, nemen ze ruimte op in je brein en voelen ze als waarheden.

Deze giftige, verpletterende overtuiging die ik met mij meedroeg maakte dat ik me zo onwaardig voelde. Ik liep rond met de convictie dat de wereld zou zien hoe waardig ik was als ik werd gekozen door iemand.

 

Want als je niet gekozen wordt, moet er wel echt iets fout met je zijn, nietwaar?

 

Nou, misschien wel! Misschien ben je een van die mensen die het toiletpapier op de verkeerde manier ophangt. Maar waarschijnlijk is er niks mis met jou. En al helemaal niet door je relatie status.

Of je nu al jaren getrouwd bent of net een paar jaar. (Net) gescheiden bent of single.

 

JIJ BENT ZOVEEL WAARD!
Jij bent genoeg.

Onze relatie status draagt niet bij of doet niet af aan onze waarde als mens. Wat mensen daar ook over zeggen.

Je bent geweldig en belangrijk in elke fase van je leven.

Als je hoopt op verandering van je status in de toekomst, dan hou ik mijn vingers voor je gekruist in de hoop dat wat je zoekt en waar je op wacht je zal vinden. Want je verdient gezonde, ondersteunende en onnozele liefde. Dat doen we allemaal!

Totdat het je vindt, (want dat zal gebeuren.) Kies je jezelf! Elke dag weer. En dat is genoeg!

 

Had je wat aan mijn blog? Laat hieronder een reactie achter en deel de blog met anderen (op sociale media)!

 

Ik wil je ook vragen om je HIER eigen schildpad te delen met mij.

 

Photo by Mayur Gala on Unsplash

Reactie plaatsen

Reacties

Tamara Ripassa
2 jaar geleden

Mooi geschreven! Geluk kun je niet vinden bij een ander, geluk moet in jezelf zitten. Houden van de ander is mooi, echter houden van jezelf is mooier. Het lijkt bij de ander altijd mooi(er) echter vlak niet uit, ieder huisje heeft z'n kruisje. Liefs xxx

Nini
2 jaar geleden

Dank voor het delen van je verhaal ik begrijp je helemaal. Heb ook altijd di gevoel.

Ik hoop dat je weet dat je mooi van binnen en buiten bent❤️

Farliënne
2 jaar geleden

Hi, ben in mijn tienerjaren 12e tot mijn 19e zeker met dezelfde gedachte rondgelopen en dat heeft (nu weet ik het) mijn gezondheid aangetast voor de rest van mijn leven. Mensen weten niet en zullen zeker niet denken dat ik door die rollercoaster ben geweest gedurende zoveel tijd. Dit kan iedereen gebeuren. Het is dus zeer belangrijk dat je leert jezelf te waarderen no matter wat je relatiestatus. Je leven loopt helemaal anders dan iedereen rondom je en je zult krijgen/bereiken wat voor jou geschreven staat als je hieraan toe bent.

Clariones#1fan
2 jaar geleden

Super interessante blog!

Maar Tinder swindler is ook een mooie verhaal van hoe braaf die meiden zijn om hun verhaal te delen, ondanks alle schaamte. Terwijl anderen zich in de schaamte opdoken.

Maar door erover te praten zie je dat je niet de enige bent, en maak je ook anderen bewust om niet in dezelfde situatie te komen.