Intro Blogs


Hee Clariones! (zo noem ik mijn lezers!)

 

Ik wil uitgesproken en duidelijk zijn over mijn blogs. Ik zal me soms kwetsbaar opstellen om ze te schrijven. Misschien maken ze je blij, boos of verdrietig. Het kan zijn dat ze moeilijk zijn om doorheen te komen of je kan het helemaal niet met mij eens zijn. Wie weet. Misschien snap je er geen snars van. Alle bovenstaande reacties zijn welkom. Omgaan met en praten over schaamte is niet altijd makkelijk. Maar ik verwacht van je dat je mij en mijn platform respecteert.

 

Ik wil je ook uitnodigen om te worstelen met de emoties die langskomen. Word nieuwsgierig over wat je voelt. Denk er over na. Kom dan terug en deel je ervaring met mij, goed?

 

Mijn doel is dat Christleclarione een veilige plek is waar lezers hun eigen worsteling uitgeschreven zien en denken “Potverdikkie, Ik herken het dragen van die schildpad. Zware jongen is dat!” Ik hoop dat dit ervoor zorgt dat mensen zich minder eenzaam of raar voelen.

 

Tenslotte, ga ik mijn best doen om geen advies te geven want eerlijk is eerlijk. We doen allemaal maar wat ons het beste lijkt. Jij bent de enige persoon die weet wat het beste besluit is voor jouw leven. Ik zal soms vertellen welk besluit ik zelf heb genomen, maar jij mag kiezen of je er wat mee wil doen of dat je het hier laat liggen. Ik zal echter wel proberen je te bemoedigen in elke blog. Want het leven kan soms zwaar zijn en we kunnen dan allemaal wat aanmoediging gebruiken.

 

Leesze! Ennuh drop die schildpad!


Blogs

Hoe Ruslands aanval op Oekraïne mij deed nadenken over mijn voorrecht en schaamte

Voorrecht uitgelegd in mijn eigen simpele woorden:  Een voorrecht is iets waardoor je een voorsprong hebt in het leven die je niet zelf heb verdient (door had werken). Je kan bevoorrecht zijn doordat je geld of eigendom hebt geërfd. Het kan ook zijn omdat je knap/mooi bent of able bodied bent. Dit zijn maar een paar voorbeelden, er zijn veel manieren waardoor iemand bevoorrecht kan zijn.

Lees meer »